MINISTARSTVO ODBRANE: Novici Antiću prestala profesionalna vojna služba presudom Višeg vojnog disciplinskog suda

Novosti online

05. 08. 2023. u 14:01

MINISTARSTVO odbrane dalo je saopštenje povodom prestanka profesionalne vojne službe predsednika Vojnog sindikata Novice Antića. Saopštenje prenosimo u celosti.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Новици Антићу престала професионална војна служба пресудом Вишег војног дисциплинског суда

Foto: Ministarstvo odbrane

Povodom napisa u pojedinim medijima u kojima se insinuira o navodnim razlozima za prestanak profesionalne vojne službe predsednika Vojnog sindikata Novice Antića, a radi istinitog informisanja javnosti ističemo da je presudom Upravnog suda, Odeljenja u Kragujevcu, u celosti potvrđena drugostepena presuda Višeg vojnog disciplinskog suda kojom je Antiću izrečena disciplinska kazna „gubitak čina“, a koja u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije znači i prestanak službe u Vojsci Srbije.

Antić je oglašen krivim zbog disciplinskih prestupa „učestvovanje u protivpravnim sindikalnim aktivnostima“ iz člana 149. tačka 27 Zakona o Vojsci Srbije, u produženom trajanju, i „povreda načela nepristrasnosti ili političke neutralnosti“ iz člana 149. tačka 26 Zakona o Vojsci Srbije, u produženom trajanju.

Samim tim, insinuacije koje u pojedinim medijskim napisima dovode u vezu prestanak vojne službe Novice Antića i nedavne njegove nastupe u medijima u vezi sa stanjem u vojsci tendenciozno su stavljene u kontekst koji ne odgovara istini, a sve u cilju dovođenja javnosti u zabludu i stvaranja iskrivljene slike o stvarnim razlozima.

U celokupnom postupku u potpunosti je ispoštovana kompletna procedura u skladu s presudama Višeg vojnog disciplinskog suda i Upravnog suda Republike Srbije.

Sramno je da se na današnji dan, kada Srbija obeležava Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“, Novica Antić bavi politikanstvom i samopromocijom, saziva konferenciju za medije i napada predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i Vojsku Srbije u jednom od najtužnijih dana za sve Srbe.

Podsećamo da je od 2012. godine, kada je Ministarstvo odbrane preuzeo sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, zaustavljeno urušavanje Vojske Srbije i da je danas ona najjača oružana sila u regionu.

Stalnim ulaganjem države naša vojska je opremljena i modernizovana savremenim naoružanjem i vojnom opremom, a materijalni položaj njenih pripadnika kontinuirano se poboljšava.

Današnji vojnik spreman je i obučen da koristi novo i modernizovano naoružanje i vojnu opremu i svedok je velikih ulaganja države u dalje opremanje i podizanje životnog standarda.

To jedino ne vide predstavnici Vojnog sindikata Srbije koji umesto sindikalnih pitanja u fokus svog delovanja stavljaju političku promociju pojedinih predstavnika sindikata kroz neprestanu zloupotrebu sindikata za ličnu promociju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)