POGLEDAJTE – BORBENI TIMOVI SRPSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Intenzivna obuka u 72. brigadi za specijalne operacije (FOTO)

Tanjug

07. 08. 2023. u 20:56

U JEDINICAMA 72. brigade za specijalne operacije u toku je realizacija intenzivne obuke i taktičkih uvežbavanja za izvođenje specijalnih dejstava u protivterorističkoj operaciji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – БОРБЕНИ ТИМОВИ СРПСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА У АКЦИЈИ: Интензивна обука у 72. бригади за специјалне операције (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Borbeni timovi, uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju vertikalni manevar, borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavaju tehnike veranja i borenja i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja.

Uporedo sa obukom borbenih timova, realizuje se i stručno-specijalističko osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su u jedinicu primljeni početkom ovog meseca po Projektu 5000, nakon uspešno završene selektivne obuke.

Oni će u narednih šest meseci savladati sadržaje iz izviđačko-diverzantske i protivterorističke taktike, proći obuku u letnjim i zimskim uslovima, te obuku u borenju i rukovanju naoružanjem, sredstvima i opremom na upotrebi u jedinici.

Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ovog sastava Vojske Srbije.

BONUS VIDEO - STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!