ORMAN PAO NA DEČAKA (8): Incident u novosadskoj osnovnoj školi, povređeno dete u bolnici

Lj.P.

08. 11. 2023. u 16:35

OSMOGODIŠNjI učenik novosadske Osnovne škole „Nikola Tesla“, povređen je danas oko podne , kada je na njega u učionici pao orman.

ОРМАН ПАО НА ДЕЧАКА (8): Инцидент у новосадској основној школи, повређено дете у болници

FOTO sajt

Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je dečaku ukazala pomoć, a i on je u pratnji učitelja prevezen u Dečju bolnicu.

Potvrđujući „Novostima“ da je đak povređen u učionici, direktor ove novosadske osnovne škole, Igor Milićević, kaže da je dete, što je najvažnije, stabilno, i da je zadobio naprsnuće nosa. Prema njegovim rečima, učenik je zadržan u bolnici, a u ponedeljak će se vratiti na nastavu.

- Dečak je prišao ormanu, koji je inače, utiplan u zid, ali su očigledno, tiple popustile, i orman je pao na njega, i povredio mu nos - objašnjava nam direktor Milićević, šta se dogodilo. - U učionici nije bilo nikakvog nasilja, dete je prišlo ormanu gde stoji pribor i druge stvari, i onda se desilo šta se desilo.

Odmah je pozvana Hitna pomoć, obavešteni su i dečakovi roditelji, a đak je u pratnji učitelja transportovan u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, gde je zadržan.

Prema rečima direktora, sve se dogodilo u celodnevnom boravku, a odmah se krenulo u proveru ostalih ormana u školskoj zgradi.

- O ovome što se desilo, odmah smo obavestili i sve nadležne službe – kaže dirtektor Milićević. - Pratićemo dalje dečakovo stanje, i u ponedeljak će se vratiti na nastavu.

Prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, njihova ekipa je intervenoisala oko 12 sati, dete je zbrinuto na licu mesta i u svesnom stanju preveli ga na odeljenje hirurgije Dečje bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove