VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 21. DECEMBAR: Temperatura do 11 stepeni, uveče naoblačenje s kišom i snegom

Novosti online

21. 12. 2023. u 01:00

U SRBIJI u prvom delu dana umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugozapadu zemlje sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 21. ДЕЦЕМБАР: Температура до 11 степени, увече наоблачење с кишом и снегом

Foto: Milena Anđela

Pre podne u Vojvodini, a tokom dana i u ostalim krajevima, doći će do kratkotrajnog razvedravanja. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od -3 do 5 stepeni, a najviša od 4 do 11 stepeni. Uveče i tokom noći sa severa stiže novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, a jugozapadni vetar će biti u pojačanju.

Vreme u Beogradu

U Beogradu ujutro i delom prepodneva umereno do potpuno oblačno, ali suvo. U toku dana doći će do kratkotrajnog razvedravanja.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, po podne u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 3 stepena, najviša oko 10 stepeni.

Uveče stiže novo naoblačenje, a u drugom delu noći povremeno kiša uz skretanje vetra na jugozapadni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu će biti pretežno oblačno i vetrovito, najpre uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar, koji će u subotu biti u skretanju na jak severozapadni, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jačine.

U nižim predelima će pretežno padati kiša, a na planinama sneg, koji se samo u noćnim i jutarnjim satima očekuje ponegde i u nižim i brdskim predelima (uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije uz lokalno manji snežni pokrivač). U nedelju ujutro prestanak padavina, pa će zatim do kraja perioda ponovo biti toplije i suvo uz umerenu oblačnost i povremene sunčane periode.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)