NAGRADA SVETLANI VUKMIROVIĆ: Ppriznanje dodeljeno povodom sedamdeset i devet godina prištinskog lista “Jedinstvo“

D. Z.

25. 12. 2023. u 17:48

Povodom obeležava 79 godina postojanja i rada prištinskog lista „Jedinstvo“ danas je novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović, urednici emisije "Pravo na sutra", dodeljena nagrada "Mirko Čupić".

НАГРАДА СВЕТЛАНИ ВУКМИРОВИЋ: Ппризнање додељено поводом седамдесет и девет година приштинског листа “Јединство“

foto d.z.

Reć je o nagradi koju za novinarsku hrabrost i istinito izveštanje dodeljuje jedini srpski štampani medij na Kosovu i Metohiji.

Svetlani Vukmirović nagrada je simbolično uručena na administrativnom prelazu Merdare, jer joj je od pre godinu dana zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije zbog izveštavanja o otetoj srpskoj imovini i položaju SRba na KiM.

Povodom dodele nagrade Vukmirovićevoj, novinari koji izveštavaju sa prostora Kosova i Meothije okupili su se na prelazu Merdare gde su zatražili slobodu kretanja i izveštavanja za srpske novinare na ovom području.

Okupljneima se obratila i direktorima „Panorame- Jedinstva“ Rada Komazec, rekavši da je i ovaj list proteran iz matične kuće i svojih prostorija u Prištini ali da, uprkos tome, njegovi novinari kao i sama novina stižu do svakog i najudaljenijeg sela i zaseoka u pokrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)