ZAHLAĐENJE TEK POSLE BOŽIĆA: Vremenska prognoza za januar

Tanjug

29. 12. 2023. u 15:08

METEOROLOG Slobodan Sovilj izjavio je danas da se u Srbiji za Novu godinu ne očekuje sneg, a da zahlađenja neće biti bar do Božića.

ЗАХЛАЂЕЊЕ ТЕК ПОСЛЕ БОЖИЋА: Временска прогноза за јануар

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Profimedia/Ilustracija

Kako je naveo, u nedelju, 31. decembra, na dan kada se čeka Nova godina, vreme će biti prijatno i pretežno sunčano, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta između 10 i 16 stepeni.

Prema njegovim rečima, 1. januara moguća je tek poneka kap kiše u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji.

- Toplo vreme zadržaće se i u novogodišnjoj noći na području Beograda. Očekujemo da minimalna temperatura bude sedam-osam stepeni, što je u svakom slučaju znatno iznad proseka. U ostatku Srbije ta temperatura će biti u intervalu od nula do osam stepeni, što znači da će mraz izostati i da ga možemo očekivati samo u višim planinskim predelima - rekao je Sovilj.

On je naveo da se ne očekuje zahlađenje bar do Božića i da će u prvoj sedmici 2024. godine temperatura uglavnom biti između 10 i 15 stepeni.

- Međutim, češća će biti pojava kiše, odnosno naoblačenja sa zapada i jugozapada koje će nam povremeno donositi padavine. Ipak, nije u pitanju velika količina padavina - rekao je Sovilj.

Kako je naveo, Badnji dan bio bi u znaku novog naoblačenja sa kišom i uz pojačan južni vetar, dok bi na dan Božića kiša kratkotrajno prešla u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

- Za sada se ne vidi nijedno intenzivno jako zahlađenje koje bi u nižim predelima - Vojvodini, Beogradu i drugim nižim predelima uslovilo snežne padavine. Nakon Božića sledi malo hladniji period koji bi bio primereniji kalendaru - istakao je Sovilj.

Prema njegovim rečima, krajem januara sledi nam malo topliji period ponovo, zbog jačanja zapadnih i jugozapadnih strujanja u našim krajevima.

BONUS VIDEO: VEČERNjE NOVOSTI VAM ŽELE SREĆNU NOVU GODINU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!