POGLEDAJTE – IZVIĐAČI VOJSKE SRBIJE: Specijalistička obuka profesionalnog sastava u zimskim uslovima (FOTO)

Novosti online

03. 01. 2024. u 18:29

PRIPADNICI izviđačkih jedinica Kopnene vojske prethodnih dana su na Kopaoniku realizovali raznovrsne sadržaje taktičke obuke u zimskim uslovima.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ИЗВИЂАЧИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Специјалистичка обука професионалног састава у зимским условима (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Ova obuka predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Izviđači su, tokom obuke na planinskom terenu prekrivenom snežnim pokrivačem, uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje kojima su opremljene izviđačke jedinice Vojske Srbije.

Osim taktičke obuke, oni su prošli i kondiciranje u alpskom skijanju budući da je poznavanje skijaških tehnika neophodno za efikasno izvršavanje izviđačkih zadataka u zimskom okruženju.

Stalna obuka u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, ključna je za očuvanje i unapređenje sposobnosti izviđačkih jedinica da izvrše sve namenske zadatke i obezbede pouzdane i proverene obaveštajne podatke, koji su od nemerljivog značaja za uspeh operacija Vojske Srbije.

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!