POGLEDAJTE – SRPSKI ARTILJERCI NA NORI B-52: Obuka borbenih posluga na savremenim artiljerijskim sredstvima

Tanjug

04. 01. 2024. u 18:29

NA poligonima i vežbovnom prostoru u okolini Niša u toku je realizacija kolektivne obuke posluga samohodnih top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СРПСКИ АРТИЉЕРЦИ НА НОРИ Б-52: Обука борбених послуга на савременим артиљеријским средствима

Foto Vojska Srbije

Obuka se realizuje sa ciljem daljeg unapređenja osposobljenosti pripadnika diviziona Mešovite artiljerijske brigade naoružanog „norama“ za pripremu i izvođenje dejstava, uz maksimalno iskorišćenje mogućnosti ovog savremenog borbenog sredstva.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremeno otkrivanje ciljeva, upotrebu automatizovanog sistema za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga artiljerijskog oruđa, čime se obezbeđuje zamenjivost sastava i unapređuju žilavost i borbena otpornost jedinice.

Kontinuirana realizacija obuke i uvežbavanja ključni su za očuvanje visoke osposobljenosti i borbene gotovosti diviziona kojem su, uvođenjem top-haubica 155 mm „nora“ u operativnu upotrebu, značajno unapređene sposobnosti za pružanje pouzdane, precizne i snažne vatrene podrške jedinicama Vojske Srbije u izvođenju operacija.

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove