JEDINI DERBI U SRBIJI GDE GOLOVI NISU VAŽNI: Organizovali su ga navijači iz Župe, pomogli su bolesnoj majci troje dece (FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 01. 2024. u 09:13

BLIZU 600.000 dinara sakupili su plemeniti Župljani na humanitarnoj utakmici, 8. derbiju navijača FK Crvena zvezda i FK Partizan u Aleksandrovcu, kako bi pomogli sugrađanki Dušici Kalat (48) da nastavi lečenje u Švajcarskoj.

ЈЕДИНИ ДЕРБИ У СРБИЈИ ГДЕ ГОЛОВИ НИСУ ВАЖНИ: Организовали су га навијачи из Жупе, помогли су болесној мајци троје деце (ФОТО)

Foto:Informativna sluzba DK Aleksandrovac

Neustrašiva majka troje dece dobila je nesebičnu podršku sugrađana u borbi sa teškom bolešću. Karcinom dojke vratio se Dušici posle četiri godine. 

Udruženje "Badnjak" i navijači, delije i grobari iz Župe, pokrenuli su veliku dobrotvornu akciju i uspeli.

- Svako ko poznaje Dušicu zna koliko je ona hrabra i istrajna, a najveću snagu i motiv pronalazi u želji da na put izvede svoje troje maloletne dece - poručili su organizatori humanitarnog derbija. - Do sada je uspela da savlada mnogobrojne prepreke i na taj način postala je inspiracija svim ženama koje se bore sa istom bolešću. Nažalost, zbog pogoršanja bolesti, iscrpljene su sve mogućnosti za Dušičino lečenje u Srbiji, te je uz pomoć mnogih dobrih ljudi njeno lečenje nastavljeno u Švajcarskoj.

Prve terapije dale su rezultate, a da bi Dušica ozdravila potrebna su dodatna sredstva. Uspele utakmice u malom fudbalu i basketu 3X3 veliki su korak do tog cilja. Akcija se nastavlja. Na društvenim mrežama je objavljeno da su na licitaciji i patike Kevina Parkera, dres Alekse Avramovića i majica sa potpisom trenera Željka Obradovića.

Svi koji bi da pomognu Župljanki da pobedi bolest, mogu to učiniti i uplatom na račun 160-0000000498854-30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)