SNEŽNA OLUJA IZ NEMAČKE STIGLA U HRVATSKU: Kreće se ka Srbiji, očekuje nas do 30 cm snega

Novosti online

19. 01. 2024. u 09:18

NAJAVLjENO pogoršanje vremena stiglo je u Hrvatsku, a prema poslednjim informacijama, svežija vazdušna masa ide ka Srbiji.

СНЕЖНА ОЛУЈА ИЗ НЕМАЧКЕ СТИГЛА У ХРВАТСКУ: Креће се ка Србији, очекује нас до 30 цм снега

Foto Tanjug/AP

Sever Hrvatske već se zabeleo, a ima ga i u Hrvatskom zagorju, Međimurju, delovima Zagreba i okolini, Velikoj Gorici, javlja "Indeks.hr".

U Zagrebu padavine uveliko otežavaju saobraćaj, a u zagorju se očekuje i do pola metra snega.

Svežija vazdušna masa ide ka Srbiji i u danu pred nama će spuštati temperaturu najpre na severu, a zatim i u ostalim krajevima.

U narednim satima temperatura će biti u padu pa će kiša postepeno prelaziti u sneg. Sneg očekujemo najpre na severu i zapadu zemlje. Kasno večeras snežne padavine stići će i do krajnjeg juga Srbije, dok će na severu u to vreme prestati. Može doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

- U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog snega/leda.

RHMZ: Do 30 cm novog snega

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) navodi da će danas (19. januara) biti umereno do potpuno oblačno uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, posle podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i u toku noći i u ostalim predelima, ali uz istovremeni prestanak padavina na severu. Očekuje se mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Temperatura tokom dana u padu. Najtoplije će biti jutro i pre podne (na jugu Srbije i do 19°S). Posle podne temperatura između -1°S na severu i 14°S na jugu Srbije. Uveče i tokom noći izražen pad temperature očekuje se i na jugu zemlje.

Sutra (20. januara) na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača, naročito u planinskim predelima, gde se očekuje od 10 do 30 cm novog snega. U nižim predelima manji snežni pokrivač. Padavine će do sredine dana prestati u zapadnim i centralnim krajevima, a do uveče i na jugu Srbije. Vetar će biti u slabljenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)