OVO JE RAZLOG: Poznato zbog čega su pali Instagram i Fejsbuk

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 03. 2024. u 19:13

FEJSBUK ponovo radi nakon više od sat vremena zastoja, koji je pogodio sve glavne platforme u okviru Meta ekosistema, uključujući Instagram, WhatsApp i Threads, dok su se oglasili iz kompanije Meta nakon uspostavljanja veze i objasnili o čemu se radi.

ОВО ЈЕ РАЗЛОГ: Познато због чега су пали Инстаграм и Фејсбук

Foto: Tanjug/AP

- Ranije danas, zbog tehničkog problema ljudi su imali poteškoća da pristupe nekim od naših usluga. Rešili smo problem što je pre moguće za sve koji su bili pogođeni i izvinjavamo se zbog neprijatnosti - napisao je na svom Iks (Tviter) nalogu Endi Stoun, direktor komunikacija iz kompanije Meta.

Podsećamo, danas je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljuti korisnici su se iznenada povukli sa svojih naloga, zbog čega su pomislili da su hakovani i da su njihovi lični podaci ukradeni. Zajedno sa SAD, prekid je stigao do Velike Britanije, delova Evrope, Kine, Australije i Meksika – što je dovelo do pada cene akcija Mete.

Greške Fejsbuka i Mesindžera su se pojavile kada su korisnici primetili da su izbačeni sa svojih naloga i ne mogu da se ponovo prijave – čak i sa pravim akreditivima.

Ipak, došlo je do uspostavljanja normalnog rada mreža svega sat i po nakon prijave kvarova.

Pao i Jutjub?

Korisnici platforme "JuTjub" prijavljuju prekid rada internet video platforme koji trenutno pogađa oko 5.000 korisnika, nakon vesti da su "pale" aplikacije kompanije Meta.

"Jutjub", koji je u vlasništvu Gugla, oglasio se i na Iks (Tviter) mreži povodom ovog problema.

- Radimo na tome! Obavestićemo korisnike kada se stvari vrate u normalu - navodi se u saopštenju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024