EVO U KAKVIM USLOVIMA SU ŽIVELA DECA O KOJIMA BRUJI NOVI SAD: Policija protiv majke podnela krivičnu prijavu

Novosti online

07. 03. 2024. u 17:41

TROJE maloletne dece iz Novog Sada živelo je u nebezbednim i u nehigijenskim uslovima u stanu, koji je zatrpan gomilom smeća.

ЕВО У КАКВИМ УСЛОВИМА СУ ЖИВЕЛА ДЕЦА О КОЈИМА БРУЈИ НОВИ САД: Полиција против мајке поднела кривичну пријаву

Foto: Printskrin

To su zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar.

Decu je u tom momentu čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana.

Novosadski Centar za socijalni rad je, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, preduzeo hitne mere privremene starateljske zaštite, kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece.

Policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Od strane organa starateljstva napravljen je plan kontakta maloletne dece sa roditeljem, a ovaj organ preduzimao je postupno sve mere porodično-pravne zaštite u cilju zaštite prava i interesa maloletne dece, a pre svega obezbeđivanja bezbednih i adekvatnih životnih uslova i njihovog povratka u biološku porodicu.

Majci je najpre planom usluga, a potom u okviru postupka korektivnog nadzora naloženo da otkloni propuste u vršenju roditeljskog prava (pre svega da obezbedi bezbedne uslove za život dece).  

U toku postupka majka je pokazala izuzetno visok stepen nesaradnje (nije dozvoljavala stručnim radnicima da obave terensku posetu na novoj navedenoj adresi, nije priložila traženu dokumentaciju koja bi bila dokaz o obezbeđenim uslovima za preuzimanje dece), dok su I kontakti sa decom bili otežani.

Svi nadležni organi preduzimaju mere iz svoje nadležnosti, budući da se ovde radi o grubom zanemarivanju roditeljskih dužnosti u pogledu prava na obrazovanje, zdravlje, prava na identitet, kao i ostvarivanja uslova za nesmetan rast i razvoj dece.

BONUS VIDEO:ROĐENDAN FK VOJVODINA: Crveno-beli proslavili 110 leta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo