RHMZ SE HITNO OGLASIO: Snažno nevreme stiže u Srbiju, kiša i pljuskovi zahvatiće ove delove zemlje (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 03. 2024. u 19:59

NAOBLAČENjE sa kišom i lokalnim pljuskovima koje je zahvatilo Bačku, Srem, zapad i jugozapad Srbije tokom večeri i noći premeštaće se i preko ostalih predela naše zemlje dalje na istok.

РХМЗ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Снажно невреме стиже у Србију, киша и пљускови захватиће ове делове земље (ФОТО)

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Takođe, na području Beograda tokom večeri kiša. U košavskom području jugoistočni vetar u daljem pojačanju, stoji u najavi RHMZ od 19:01 sati.

Prema prognozi meteorologa Đorđa Đurića, Srbija je ovog vikenda pod uticajem prostranog ciklona sa zapada i jugozapada Evrope, a njegov položaj je takav da nad našim područjem preovladavaju južna strujanja.

Zajedno sa sa južnim visinskim strujanjem do našeg područja stiže topla vazdušna masa sa Mediterana, ali i dosta čestica pustinjskog peska iz Sahare, pa se očekuje i zamućenost atmosfere, a u predelima sa padavinama one će biti prljave, odnosno blatnjave.

Foto: RHMZ/printskrin

 

U nedelju će u svim predelima Srbije biti suvo. Pre podne očekuje se sunčano, a sredinom dana i posle podne očekuje se naoblačenje.

Duvaće veoma jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, na jugu Banata i do 100 km/h, dok će na planinama duvati jak, na udare i olujni jugozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 17 do 21°C, u Beogradu do 20°C, a hladnije će biti u Negotinskoj Krajini, temperatura do 14°C.

Vetrovito će biti i u ponedeljak, uz olujne udare košave, ali će vetar do kraja dana oslabiti.

Inače, u ponedeljak se zapada i jugozapada očekuje naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a suvo će ostati uglavnom na severoistoku zemlje.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i tokom utorka i srede, piše Đurić. 

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove