PRIŠTINA ČINI SVE DA SRBE PROTERA SA KiM: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Novosti online

29. 03. 2024. u 15:07

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

ПРИШТИНА ЧИНИ СВЕ ДА СРБЕ ПРОТЕРА СА КиМ: Петковић са Квинтом о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији

FOTO: Kancelarija za KiM

Petković je detaljno informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na KiM, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima, navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Tom prilikom Petković je istakao da Priština i Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa KiM i sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.


 

BONUS VIDEO: ČETVRTI DAN POTRAGE ZA DANKOM: Policija sa nalozima proverava kuće u okolini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (12)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!