KAKVO NAS VREME OČEKUJE DO KRAJA MARTA? Temperatura pada za 10 stepeni, danas u celoj Srbiji upaljen meteo alarm

Novosti online

30. 03. 2024. u 09:00

U SRBIJI danas pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno biti i jak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

КАКВО НАС ВРЕМЕ ОЧЕКУЈЕ ДО КРАЈА МАРТА? Температура пада за 10 степени, данас у целој Србији упаљен метео аларм

Foto: N. Živanović

Očekuje se da će se najniža temperatura kretati od pet do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša od 25 do 29 stepeni.

I u Beogradu danas pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža očekivana temperatura kretaće se od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Od utorka hladnije

Za vikend i u ponedeljak jako jugozapadno strujanje sa severa Afrike preko Sredozemlja usloviće priliv još toplijeg vazduha, pa se očekuje pretežno sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 30 stepeni. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar.

U ponedeljak uveče prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, grmljvinom i padom temperature uz pojačan zapadni i severozapadni vetar zahvatiće zapadnu polovinu zemlje, a tokom noći ka utorku i ostale predele.

U utorak pad temperature za 7 do 10 °S u odnosu na prethodni period, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sedmice u većini mesta biti od 20 do 23 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog visoke temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO: ŠTA JE SVE IZVUČENO IZ KUĆE - Prizor sa mesta gde je nestala Danka posle 4. dana potrage

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!