Obeleženo jubilarnih 50 godina omiljenog brenda POLI
PRE pedeset godina, 1974. godine, Perutnina Ptuj je na tržište lansirala pileću kobasicu Poli, potpunu inovaciju u prehrambenoj industriji tog vremena.
Od tada do danas, Poli ostaje veran najvišim standardima kvaliteta i originalnoj recepturi, sprovođenju strateških pravaca razvoja i prepoznatljivom identitetu brenda, koji se ogleda na svakom koraku njegovog delovanja. Jubilarnih 50 svečano je obeleženo i u Beogradu, u prisustvu predstavnika kompanije i medija.
- Mogli bismo reći da je naša Poli sudeći po godinama, dama srednjih godina, no s obzirom na njenu trenutnu aktivnost i u skladu s vrednostima koje živi... zapravo je... mladolika gospođica koja praktično još uvek ima čitav život pred sobom. Spoj tradicije i ulaganja u održavanje dugoročnog poverenja poslovnih partnera i potrošača, u inovacije proizvoda kao odgovor na potrebe današnjeg načina života i prehrambenih navika, te ulaganja u marketing i prodaju - sve su to faktori koji doprinose činjenici da je već pet decenija Poli jedan od kultnih brendova u regionu - istakao je mag. David Visenjak, direktor prodaje i marketinga za Perutnina Ptuj Grupu.
Poli oduševljava svoje fanove u više od 20 zemalja širom sveta, što potvrđuje i njegovu globalnu popularnost. Snaga brenda ogleda se u prodajnim rezultatima i novoj strategiji koju je Perutnina Ptuj počela da primenjuje od 2016. godine, tako da kompanija može da se pohvali da je u 2023. godini prodaja svih kategorija marke Poli porasla na blizu 50 miliona evra.
Posebno mesto u razvojnoj strategiji grupe zauzima Srbija u kojoj je Perutnina Ptuj lider u proizvodnji pilećeg mesa. Najsavremeniji procesi kojima garantujemo apsolutnu sledljivost svih faza proizvodnje počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.
- Ponosni smo na pet decenija dugo poverenje koje nam potrošači u Srbiji poklanjaju. Za nas je privilegija i čast da, kao tržišni lider kroz brend POLI, konstantno pomeramo granice industrije i budemo pokretač inovacija u proizvodnom i kreativnom smislu. Kvalitet je imperativ dok je doslednost neophodna, a to je osnov našeg poslovanja i uspeha brenda POLI. Dok nastavljamo zajednički put, osvrćemo se na to da je naš rezultat proizvod jedinstvenog truda, deljene vizije i sinergije svakog člana našeg tima, odličnih odnosa sa poslovnim partnerima, kao i velike podrške institucija. Ne postoje granice za ono što možemo postići dok smo zajedno - istakao je direktor Perutnine Ptuj – Topiko Oleksii Uteshev na konferenciji za medije povodom pet decenija našeg omiljenog Polija.
Od Skandinavije do Mediterana, strast za POLI ne poznaje granice. Poli se smatra jednim od najprepoznatljivijih brendova u regionu jugoistočne Evrope i postao je sinonim za posebnu pileću kobasicu. Danas smo ludi za Poli u više od 20 zemalja širom sveta. Na svom razvojnom putu, ovaj brend je prateći trendove i potrebe svojih ljubitelja uspešno širio delovanje, kontinuirano unapređujući svoj asortiman. Prva među inovacijama bila je “lagana” Poli, sa sniženim procentom masti za 30% kao odgovor na rastuću potrebu za laganijom ishranom. Kroz naredne godine razvijeni su novi ukusi dok se brend Poli proširio i na nove kategorije, uključujući Poli viršle, Poli Hammy pileću šunku, kao i paštetu Poli paté i liniju za decu Poli Kids (sa smanjenim sadržajem soli), kao i Poli zelena linija sa kojom se obraća svima koji iz bilo kog razloga traže kvalitetne i ukusne alternativne izvore proteina. Poli je, takođe, ušla u svet „convenience“ programa sa svojim smrznutim proizvodima kao što su Poli Rolls i Poli Pizza, a kao najnoviji proizvod predstavljen je Poli Nuggets.
POLI JE U ČAST OBELEŽAVANjA 50. GODIŠNjICE PRIPREMILA NIZ AKTIVNOSTI I PROMOCIJA TOKOM ČITAVE GODINE
U skladu sa svojim identitetom, brend Poli ostaje večno mlad, odvažan i inovativan u svim koracima svog poslovanja. Tokom ove jubilarne godine marketinški projekti i aktivacije odvijaju se regionalno i globalno.
U 2024. godinu smo ušli sa Poli u jubilarnom omotaču i novim proizvodom Poli 800g koji neće biti jedina inovacija ove godine. Sredinom februara startovala je tizer faza reklamne kampanje „Bila sam tu..“ u kojoj su aktivno učestvovali naši zaposleni kroz kreativne videe. Proslavu zlatnog jubileja smo otvorili velikom retro žurkom u stilu sedamdesetih koju smo organizovali za verna Poli lica, uticajne influensere sa kojima imamo dugogodišnju saradnju. Evociranje uspomena nastavili smo kroz integrisanu markentišku kampanju jer Poli proslavlja i za punih 50 godina lojalnosti i poverenja nagrađuje svoje najvernije potrošače tokom čitave rođendanske godine. U toku je i velika nacionalna nagradna igra u kojoj će najsrećniji dobitnik postati vlasnik novog Fiat 500 hybrid.
Briga za zajednicu nam je izuzetno važna i zato smo povodom Poli rođendana pokrenuli aktivaciju sređivanja školskih košarkaških terena uz donaciju lopti. Poli je dobila i svoju originalnu "Poli Time Machine" sa jedinstvenim iskustvom virtuelne stvarnosti na poli sajtu https://www.madaboutpoli.com/si/sl/poli-memories/. U duhu velikog jubileja i ove godine realizujemo sada već tradicionalni, virtuelni POLI maraton u kom učešće mogu uzeti svi ljubitelji biciklizma.
Poli je bila uvek tu i u momentu mnogih prekretnica koje su obeležile naše živote od sredine sedamdesetih do danas. Sama po sebi predstavlja jednu od važnih inovacija koje su promenile i obogatile naš svakodnevni život.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)