DAČIĆ NAJAVIO: Tri helikoptera MUP pomoći će u gašenju požara kod Bujanovca i u Severnoj Makedoniji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 21:32

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova sutra će uputiti dva helikoptera kao pomoć pri gašenju požara kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski i jedan helikopter u istočni deo Severne Makedonije, odakle se taj požar proširio, najavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

ДАЧИЋ НАЈАВИО: Три хеликоптера МУП помоћи ће у гашењу пожара код Бујановца и у Северној Македонији

Foto: Tanjug/Arhiva Novosti

-Po odobrenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Miloša Vučevića, Ministarstvo unutrašnjih poslova sutra će uputiti dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pružanja pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski, izjavio je Dačić, kaže se u saopštenju MUP-a.

Takođe, zbog širenja požara u istočnom delu Severne Makedonije, a na osnovu zvaničnog zahteva Centra za upravljanje krizama Vlade Severne Makedonije, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputiće u susednu zemlju helikopter „agusta bell 212“ sa pet pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, naovid se u saopštenju.

Foto: MUP

U akciji gašenja požara u Severnoj Makedoniji, na osnovu dobijenog odobrenja kolega iz te zemlje, učestvuje deset vatrogasaca-spasilaca sa tri terenska vozila koji dejstvuju u rejonu sela Maglence i sprečavaju dalje širenje požara ka teritoriji Srbije.

-Na gašenju požara na izuzetno nepristupačnom terenu u mestu Kozjak angažovana su 43 vatrogasca-spasioca sa 14 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina i Kragujevac, rekao je ministar Dačić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!