Meridian fondacija donirala opremu jedinoj laboratoriji za retke bolesti kod novorođenčadi

Promo

10. 08. 2024. u 10:00

PRAVI primer istinske saradnje.

Меридиан фондација донирала опрему јединој лабораторији за ретке болести код новорођенчади

Foto: Promo

Briga za bebe i zaštita majki i dece nikada nije bila važnija nego danas, u vremenu kada je borba za svaki život od presudnog značaja. Međutim, heroji mnogih velikih priča nisu samo majke i njihova deca, već i medicinsko osoblje koje se svakodnevno brine o njihovom zdravlju. 

Koliko je važna intenzivna borba za život svakog građanina najbolje se ogleda u primeru velikih humanitaraca iz Meridian fondacije, koji gotovo da ne staju sa akcijama pružanja pomoći zdravstvenom sistemu Srbije. 

Na obostrano zadovoljstvo, uspešno je nastavljena višegodišnja saradnja koja je, po treći put ove godine, rezultirala još jednom u nizu donatorskih akcija.  

Meridian fondacija već godinama unazad podržava rad najveće pedijatrijske bolnice u zemlji - Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", te se i ovaj put nesebično odazvala pozivu njenih zdravstvenih radnika donirajući im, tom prilikom, potrebne uređaje za nesmetan rad bolničke laboratorije pod nadzorom pedijatrijske klinike.

Vrednu donaciju ispred Meridian fondacije uručila je predstavnica Jelena Jocić, dok je u ime direktora Instituta prof. dr Vladislava Vukomanovića donaciju sa zadovoljstvom primio upravnik pedijatrijske klinike dr sci. med. Adrijan Sarajlija, koji je istakao značaj međusobne saradnje i ulaganja u razvoj ustanove.

- Već dugo vremena sa Merdian fodacijom sarađujemo i naravno ponosni smo što ste jedan od naših donatora. Pomoć koju ste danas uputili ovoj laboratoriji omogućava lakše funkcionisanje u smislu obrade novopridošlih uzoraka, njihovog sortiranja i čuvanja u adekvatnim uslovima, a izuzetno je pohvalno i odgovorno što ste pomogli jednoj laboratoriji koja se bavi retkim bolestima - rekao je Adrijan Sarajlija. 

Po uručenju donacije, predstavnica Meridian fondacije Jelena Jocić, iskoristila je priliku da naznači važnost ulaganja u zdravstvo i opremanja jedine laboratorije u zemlji koja se bavi skriningom novorođenčadi, retkim bolestima i urođenim poremećajima metabolizma, u okviru Instituta za majku i dete.

- U Institutu za majku i dete smo već treći put ove godine, tako da je u pitanju jedna dugoročna saradnja na koju smo izuzetno ponosni. Međutim, ono što nas zaista raduje je što smo imali prilike da doniramo sredstva koja su neophodna za rad jedne tako jedinstvene laboratorije, kao što je laboratorija koja se nalazi u okviru Instituta -  rekla je Jelena Jocić.

Adekvatnom brigom o zdravlju i životima svih naših građana teži se ostvarivanju raznih kolektivnih benefita koji u krajnjoj meri imaju za cilj izgradnju jednog funkcionalnijeg, zdravijeg i uspešnijeg društva.

Podrška Meridian fondacije zdravstvenom sistemu Republike Srbije ima za zadatak kreiranje društvenog ambijenta u kome svaki član zajednice ima jednake šanse za pravovremeno i kvalitetno medicinsko lečenje, bez obzira na njegovu polnu, strukturnu ili starosnu razliku. Nakon ove, slede brojne donacije za porodilišta širom naše zemlje, a Meridian fondacija će se i u narednom periodu potruditi da pomogne razne druge zdravstvene ustanove širom naše zemlje, u zavisnosti od toga gde u tom momentu pomoć bude bila potrebna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka