OLUJA VEĆ TUTNJI SRBIJOM: Rashlađenje danas stiže i u ove gradove, biće pljuskova i grmljavine

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 08. 2024. u 11:34

IAKO u Srbiji preovladava tropski toplo vreme, nije u potpunosti stabilno, pa ovog prepodneva u centralnom delu Srbije ima jačeg razvoja konvektivne oblačnosti.

ОЛУЈА ВЕЋ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Расхлађење данас стиже и у ове градове, биће пљускова и грмљавине

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U ovom času u južnom i centralnom delu Šumadije ima jakih pljuskova sa grmljavinom, ali i lokalnih oluja sa vrlo obilnim padavinama, naročito na širem području Trstenika i južnije od Kragujevca.

Ovi grmljavinski sistemi premeštaju se u zapadnoj visinskoj struji dalje prema istoku, pa bi oko podneva mogli da zahvate i veći deo Pomoravlja i da donesu obilnije pljuskove sa grmljavinom širem području Paraćina, Ćuprije i Jagodine.

Lokalno se očekuju grad, jaki gromovi i obilni pljuskovi, a padavine su lokalnog karaktera, tako da nedaleko od jakog pljuska može proći bez kapi kiše, objasnio je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Iako se i danas lokalno očekuju pljuskovi sa grmljavinom, u većini predela biće vedro i vrelo, uz temperature i do 40 stepeni.

Već sada je u većem delu Srbije vrelo, uz trenutne temperature od 30 do 35 °C, u Beogradu je 32 °C. Najvrelije je u Nišu i u Novom Sadu sa 35 °C, a Kragujevac zbog pljuskova u blizini meri 28 °C. Zlatibor meri 28, Sjenica 27 °C, a Kopaonik čak 25 °C.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PROFILISANjE | Kika Milošević: Holivud je ostvarenje sna za svakog umetnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje