BEBA BILA NESTRPLJIVA DA UGLEDA SVET: Ekipa Hitne pomoći porodila ženu na putu do bolnice

Novosti online

16. 08. 2024. u 16:27

ZDRAVA i lepa devojčica i njena majka su nakon zbrinjavanja prevežene sanitetskim vozilom do Opšte bolnice Leskovca koja je na 50 kilometara od Medveđe.

БЕБА БИЛА НЕСТРПЉИВА ДА УГЛЕДА СВЕТ: Екипа Хитне помоћи породила жену на путу до болнице

Foto: Profimedia

U vanbolničkim uslovima jedna je od medicinskih procedura u urgentoj medicini na terenu, u okviru koje lekar kod porodilje mora da proceni da li je u pitanju započeti porođaj koji se mora hitno završiti jer ne postoji dovoljno vremena da se porodilja transportuje do adekvatne stacionarne ustanove.

Jedan takav neobičan porođaj dogodio se i noćas u 3 40 časova u santetskom vozilu ispred Doma zdravlja Medveđa, kada se je M. I. (25) porodila u prisustvu dežurne ekipe Doma zdravlja Medveđa doktorke Jelene Stolić, Olivere Dimitrijević medicinske sestre i Boža Doderovića vozača hitne pomoći.

Mlada majka na svet je donela zdravo žensko dete, koje se očigledno žurilo da se što pre rodi.

Zdrava i lepa devojčica i njena majka su nakon zbrinjavanja prevežene sanitetskim vozilom do Opšte bolnice Leskovca koja je na 50 kilometara od Medveđe.

Ovaj događaj će dežurna ekipa dugo pamtiti sa radošću, pogotovu što je ovakav porađaj vrlo riskantan i može dovesti do komplikacija kojih zahvaljujući spretnoj i prosebnoj ekipi nije bilo, pa je sve proteklo u naj boljem redu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: DECA SU NAJVEĆE BLAGO: Mile iz Matejevca po drugi put porodio ženu u kući

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra