BUKTI NA STAROJ PLANINI: Pripadnici Helikopterske jedinice MUP gase vatrenu stihiju

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 08. 2024. u 18:38

PRIPADNICI Helikopterske jedinice MUP, koji su angažovani na gašenju požara u reonu Vidliča, u okolini Pirota, tokom jutarnjih časova imali su 13 naleta i izbacili oko 50 tona vode.

БУКТИ НА СТАРОЈ ПЛАНИНИ: Припадници Хеликоптерске јединице МУП гасе ватрену стихију

N. Janković

Pet članova posade sa helikopterom Kamov K-32, zajedno sa 29 vatrogasaca-spasilaca sa 9 vatrogasnih vozila i ATV vozila iz VSB Pirot, Kragujevac i Kruševac, angažovani su na gašenju požara površine oko 200 hektara, objavio je MUP na instagram stranici.

Takođe, u akciji gašenja požara profesionalnim jedinicama MUP, pomažu i 3 DVD kao i 98 radnika JP Srbijašume sa vozilima i mašinama.

Savov: Situacija nije alarmantna

Sreten Savov, iz Štaba za vanredne situacije Grada Pirota kazao je danas Tanjugu da je požar na Staroj planini, u reonu Vidliča, aktivan na oko šest hektara površine pod travom i niskim rastinjem, ali da situacija nije alarmantna i da nisu ugroženi meštani sela Visočka Ržana i objekti.

Prema njegovim rečima, od jutros je upućena mehanizacija Štaba za vanredne situacije koja treba da probije puteve do opožarenih površina kako bi se olakšala intervencija vatrogasaca, s obzirom da je reč o ekstremno nepristupačnom terenu, zbog čega su juče i danas u gašenje uključeni helikopteri.

Meštani ovog sela kažu da je do izbijanja požara došlo nakon udara groma, požar je lokalizovan, ali se poslednjih par dana vatra ponovo rasplamsala. Intervenciju vatrogasaca otežavaju ekstremni terenski uslovi.

U gašenju požara uključeno je pedesetak vatrogasaca iz Pirota, Kragujevca i Kruševca, kao i stotinjak zaposlenih u JP Srbijašume, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pirota.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje