TEMPERATURNI ROLERKOSTER: Od sutra temperatura opet raste, a evo šta nas čeka u narednih pet dana

Novosti online

16. 09. 2024. u 21:17

NAKON ledenog vikenda koji je zahvatio Srbiju, a tokom kog smo imali temperature koje nisu prelazile čak ni 15 stepeni, od sutra će u Srbiji temperatura postepeno rasti.

ТЕМПЕРАТУРНИ РОЛЕРКОСТЕР: Од сутра температура опет расте, а ево шта нас чека у наредних пет дана

Foto: Z. Jovanović Mačak, N. Skenderija, MV, Profimedia

Kako najavljuje Republički hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi za narednih 5 dana, sutra će maksimalna dnevna temperatura biti 21 stepen, što je već postepen rast u odnosu na prethodna 3 dana.

RHMZ najavljuje da će minimalne dnevne temperature i dalje biti niske, ali će tokom nedelje postepeno rasti.

Foto: Tanjug

 

Prognoza za narednih 5 dana

Utorak

U utorak će tokom jutra temperatura širom Srbije biti niska i kretaće se do 10 stepeni Celzijusovih.

Ipak, maksimalna dnevna će biti viša u odnosu na prethodne dane i kretaće se od 13 do 23. U Beogradu će biti 21 stepen.

Sreda

Sreda nam donosi dodatno otopljenje, pa čak i u jutarnjim satima.

Minimalna dnevna temperatura kretaće se od 8 do 13 stepeni, dok će se maksimalna kretati od 13 do 23. U Beogradu maksimalna temperatura biće 22 stepena, a vreme će biti promenljivo oblačno.

Foto: Ilustracija/Unsplahs

 

Četvrtak

U četvrtak će minimalna temperatura biti između 9 i 15 stepeni, a maksimalna između 14 i 23. U Beogradu je moguća slaba kiša, a maksimalna temperatura ići će do 23 stepena.

Petak
U petak će biti za stepen hladnije. Minimalna temperatura kretaće se od 9 do 15 stepeni, a maksimalna od 14 do 22. Ponegde su moguće nepogode sa pljuskovima i grmljavinom. U Beogradu do 22 stepena, moguća kiša.

Subota
U subotu će u većini krajeva Srbije biti vedro i sunčano, a temperatura će se kretati do 23 stepena. Toliko će biti i u Beogradu.

Foto: N. Živanović

 

Da li ćemo imati Miholjsko leto

Kako je i ranije meteorolog Ivan Ristić najavljivao, postoji šansa da dođe do Miholjskog leta u oktobru.

Da bismo imali Miholjsko leto treba da dođe do stabilizacije vremena. Meteorolog objašnjava da je Miholjsko leto period od sedam do deset dana kada je suvo i kada je na snazi anticiklonalni tip vremena, uz jutarnje magle, sunce u toku dana, bez padavina i temperaturu između 22 i 27 stepeni Celzijusa.

- Miholjsko leto bi trebalo da nam dođe početkom oktobra, od 5. do 7. oktobra, možda i oko Miholjdana. Ako se bude stabilizovalo vreme i budu ispunjeni uslovi biće i miholjskog leta. Čini se da hoće, inače, retko kada ga nema. Ako temperatura bude 24 ili 25 stepeni i to se isto smatra miholjskim letom. Bilo je naznaka da će toga biti sigurno, ali sada deluje da će i oktobar biti svežiji. Nema jačeg otopljenja, sve se promenilo – poručuje Ristić.

Vraćamo se u normalne septembarske temperature

On je napomenuo da se vraćamo u normalne septembarske temperature koje će se kretati između 20 i 25 stepeni, a počeće i košava.

- Biće manje kiše, prijatnije temperature, ali će vetar malo kvariti taj osećaj. Iz zimskih jakni vratićemo se u dukseve. Mislim da nećemo moći baš u kratke rukave, jer će biti jesenja temperatura - kaže meteorolog Ivan Ristić.

(Blic)

BONUS VIDEO: IZNENADNI PLjUSAK U SMEDEREVU: Po sunčanom danu i tropskih 37 stepeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)