MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Povratak 166. strane Miroslavljevog jevanđelja dokaz bratskih odnosa

Tanjug

16. 07. 2020. u 20:45

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je danas da vraćanje 166. stranice Miroslavljevog jevanđelja svedoči o bratskim odnosima Srbije i Rusije.

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Повратак 166. стране Мирослављевог јеванђеља доказ братских односа

Foto: Novosti arhiva

"Miroslavljevo jevanđelje je nemerljiva vrednost za Srbiju i njen narod", rekao je Đorđević za TASS navodeći da je reč o dokumentu prve kategorije čiji je umetnički značaj neprocenjiv.

On je rekao da je reč o jednom od naših najvećih materijalnih istorijskih spomenika, kao najstarijem ćiriličnom dokumentu.

"Ovo je još jedan dokaz da je Rusija uvek sa Srbijom, da poštuje našu kulturu, veruje u naš narod i smatra nas bratskom nacijom", rekao je Đorđević.

Ruska agencija podseća da je predsednik Vladimir Putin 13. jula potpisao zakon kojim se ratifikuje sporazum sa Srbijom o razmeni 166. stranice Miroslavljevog Jevanđelja za sedam slika Nikolaja Reriha, postignut 17. januara ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak