TREĆINA OSTANE U BOLNICI: Na Infektivnoj klinici 200 pregleda dnevno

Tanjug

20. 07. 2020. u 13:43

VIŠE od 200 pacijenata sa simptomima virusa korona dnevno se pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, a trećina njih zahteva bolničko lečenje, izjavio je danas direktor te bolnice Goran Stevanović.

ТРЕЋИНА ОСТАНЕ У БОЛНИЦИ: На Инфективној клиници 200 прегледа дневно

Foto: D. Matović

On je rekao da je broj pregleda i hospitalizacija na tom nivou već nekoliko dana i da je i dalje najviše pacijenata sa upalama pluća koji zahtevaju bolničko lečenje.

-Trećina pacijenata koji dođu na preglede zahteva hospitalizaciju, druga trećina se upućuje na kućno lečenje uz lekarski nadzor, a jedna trećina je sa lakom kliničkom slikom-rekao je Stevanović, posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Stevanović je kazao da je tokom vikenda većina pacijenata primljena u kovid bolnice na teritoriji Beograda zahvaljujući tome što su se u kovid sistem uključili Institut za reumatologiju, Institut za medicinu rada i Klinika za dermatovenerologiju KCS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku