NOVAC I ZA IZGRADNJU HOTELA: Raspisana tri konkursa

V. N.

23. 02. 2023. u 10:05

MINISTARSTVO turizma i omladine raspisalo je tri konkursa za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u ovoj godini, a koji se odnose na lokalne samouprave, javna preduzeća i privredu.

НОВАЦ И ЗА ИЗГРАДЊУ ХОТЕЛА: Расписана три конкурса

Prezentacija uslova Konkursa u RPK Užice, Foto PKS

Rok za konkurisanje je 1. septembar ove godine.

Ministarstvo je za podsticaje u turizmu pripremilo tri poziva. Pored poziva namenjenog privatnom sektoru, druga dva se odnose na bespovratne subvencije koje će moći da koriste lokalne samouprave, turističke organizacije i druge javne i neprofitne institucije za izgradnju turističke infrastrukture i ulaganje u promotivne marketinške aktivnosti.

Ovim konkursom obuhvaćeni su privrednici koji nameravaju da unapređuju delatnost i bave se turizmom i ugostiteljstvom.

Sredstva se mogu koristiti za izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u smeštajne kapacitete, nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, unapređenje marketinške turističke domaće ugostiteljske ponude.

Kamatna stopa je jedan odsto godišnje tokom sedam godina, a grejs period je godinu dana, izuzimajući grinfild investicije (izgradnje kompletno novih objekata), gde je grejs period dve godine.

Neophodno je da aplikanti za tražena sredstva obezbede 50 odsto sopstvenog učešća, dok se ostatak može finansirati iz kreditnih sredstava. Konkurs predviđa da se mogu priznati i napravljeni troškovi i započete investicije do šest meseci pre podnošenja zahteva za dobijanje kredita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)