BRŽA DIGITALIZACIJA ZA BOLJU PRIVREDU: PKS i Viber dogovorili strateško partnerstvo

V. N.

26. 02. 2023. u 06:05

PRIVREDNA komora Srbije i kompanija "Rakuten Viber" biće strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji u cilju digitalizacije njihovog poslovanja, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS) i Atanasa Rajkova, višeg direktora za razvoj na vodećim tržištima kompanije "Rakuten Viber".

БРЖА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЗА БОЉУ ПРИВРЕДУ: ПКС и Вибер договорили стратешко партнерство

Foto PKS

Usluge za mala i srednja preduzeća u našoj zemlji biće razvijane kroz Centar za digitalnu transformaciju PKS, najavio je Čadež na prezentaciji „Viber u 2023.: super-aplikacija za interakciju između korisnika i brendova“ u Privrednoj komori Srbije.

„Dogovorili smo da budemo strateški partneri na razvijanju usluga za, pre svega, mala i srednja preduzeća kroz Centar za digitalnu transformaciju PKS kroz čije programe je do sada prošlo više hiljada malih i srednjih preduzeća i digitalizovalo svoje poslovne procese“, istakao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao da „Viber“ nudi privredi Srbije mogućnost da bude funkcionalnija i bolje posluje, dok nova rešenja ove kompanije omogućavaju privrednicima bolju komunikaciju sa dobavljačima, potrošačima i poslovnim partnerima. Takođe, dodaje, nove „Viberove“ usluge omogućavaju firmama da integrišu brojne poslovne procese u jednu platformu jednostavnu za korišćenje čime se smanjuju troškovi kompanija, a što je u današnje vreme posebno značajno.

Marko Čadež, Foto PKS

O novim poslovnim funkcionalnostima aplikacije, „Poslovni inboks”, „Komercijalni nalozi” i „Viber za mala i srednja preduzeća”, u PKS su govorili čelni ljudi kompanije "Rakuten Viber".

Atanas Rajkov, viši direktor za razvoj poslovanja vodećih svetskih tržišta istakao je da je Viber instaliran na 90 odsto svih aktivnih brojeva mobilnih telefona u Srbiji, 96 posto u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, 86 procenata u Albaniji i 84 odsto u Severnoj Makedoniji.

„U Srbiji dnevno milion korisnika koristi našu aplikaciju. Osim personalizovanih korisnika radimo i na razvijanju usluga za velika, mala i srednja preduzeća. Srbija predstavlja tržište od ključne važnosti za Viber i nastojimo da prilikom rada na razvoju novih funkcionalnosti i rešenja uzmemo u obzir iskustva miliona korisnika, kao i brojnih partnera, klijenata i institucija iz vaše zemlje“, istakao je Rajkov.

Poslovni inboks i Komercijalni nalozi nedavno su uvedene funkcije na Viberovoj platformi koje su dostupne kompanijama i korisnicima u Srbiji i širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade