PKS vodi najuspešnije startap kompanije na Veb samit u Lisabon

Novosti online

05. 07. 2024. u 15:33

PRIVREDNA komora Srbije (PKS) organizovaće učešće 24 najperspektivnije domaće startap kompanije na Veb samitu, najvećoj svetskoj tehnološkoj konferenciji, koja se od 11. do 14. novembra održava u Lisabonu, najavio je danas Marko Čadež, predsednik PKS.

ПКС води најуспешније стартап компаније на Веб самит у Лисабон

Foto: PKS

Čadež je na konferenciji za medije pozvao sve zainteresovane startape da se od danas do 25. jula prijave na javni poziv za besplatno učešće i izlaganje na „Web Summit 2024 Serbia Island“ u Lisabonu.

- U prvom krugu, javnim glasanjem biće izabrano 50 startapa koji će se početkom septembra predstaviti uživo na do sada najvećem pič događaju u Srbiji – Web Summit Serbia Pitch, nakon čega će biti izabrana 24 najbolja za lisabonski samit - objasnio je Čadež.

- Ovo je sjajna prilika za sve naše startape, jer i oni koji ne budu među najboljih 24, imaće priliku da po povoljnijim uslovima nastupe na ovom svetskom događaju u prestonici Portugalije - dodao je Čadež.

Kriterijumi za izbor, po rečima Čadeža, jesu inovativnost, potencijal za poslovanje na globalnom tržištu, dobar poslovni model, društveni i ekološki uticaj, tim i stručnost, kao i kvalitet prezentacije.

Da bi startap mogao da konkuriše i ostvari povlastice ne može da bude stariji od pet godina, mora da ima sopstveni softverski proizvod, ili da radi na povezanim hardverskim uređajima, kao i da ima veb sajt, objasnio je Nemanja Jovičić, člana tima Web Summit Srbija, koja je partner PKS u organizaciji nastupa u Lisabonu.

Svi startapi koji se prjave na javni poziv imaće priliku da prođu četvoromesečnu obuku koja uključuje masterklas radionice, predstave se na pič događaju u septembru, ostvare globalnu vidljivost i uče od vodećih stručnjaka i profesionalaca, dodao je Jovičić.

Prošlogodišnja iskustva učešća na ovoj prestižnoj svetskoj tehnološkoj manifestaciji podelila je Teodora Pećanac iz startapa Petsi, koja je istakla da Veb samit u Lisabonu nudi povezivanje sa višemilionskom globalnom startap zajednicom, investitorima i partnerima.

- Lisabon je prilika koja se ne propušta - poručila je Pećanac.  

O kakvom događaju je reč govore i prošlogodišnje brojke kada je Web Summit okupio više od 70.000 učesnika iz 153 zemlje i preko 2.600 startapa i više od 900 investitora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)