SRBIJA BIRA NAJBOLJE TURISTIČKO SELO: Ministarka Matić objavila konkurs

Tanjug

12. 04. 2022. u 00:27

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je sve lokalne samouprave koje se identifikuju u oblasti razvoja ruralnog turizma da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.

СРБИЈА БИРА НАЈБОЉЕ ТУРИСТИЧКО СЕЛО: Министарка Матић објавила конкурс

Privatna arhiva

- Imajući u vidu da je godina iza nas bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojimo da svet prepozna atrakcije naših ruralnih destinacija koje na najbolji način oslikavaju autentičnost naše kulture - rekla je ministarka Matić.

Ona je istakla da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela (The Best Tourism Villages), u nameri da se putem konkursa identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, a sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)