ZNAČAJAN DOGOVOR VUČIĆA I ORBANA: Srbija će u Mađarskoj uskladištiti 300 do 500 miliona kubika gasa

Tanjug

21. 05. 2022. u 16:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorio da Srbija može da uskladišti 300 do 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj.

ЗНАЧАЈАН ДОГОВОР ВУЧИЋА И ОРБАНА: Србија ће у Мађарској ускладиштити 300 до 500 милиона кубика гаса

Foto: Tanjug

- Važno je što nam premijer Mađarske omogućava da uskladištimo između 300 i 500 miliona kubnih metara gasa - rekao je Vučić za TV Pink, objasnivši da bi time osigurali snabdevanje za najteža tri meseca čak i da neko iseče linije snabdevanja.


Predsednik je rekao i da će Srbija "naći novac za sve to, čak i unapred", iako to, kaže, nije lako.

Kad je reč o struji, Vučić kaže da će Srbija kupovati fjučerse i forvardse.

- Dakle, bolje da kupimo unapred, ali da imamo to garantovano i tražićemo dogovore preko prijateljskih zemalja, da ne mogu da nam kažu da zbog više sile ne mogu da nam daju struju. Moramo o svemu tome da brinemo kako bismo obezbedili naše građane za zimu. Nisu u pitanju samo topli stanovi već i da li ćemo obezbediti struju za fabrike da bi mogle da rade. Verujem da ćemo u tome uspeti - naveo je Vučić.
Najavio je da će od ponedeljka krenuti u obilazak svih velikih infrastrukturnih radova.

- Nismo ih zaustavili, da vidimo kakvo je stanje sa izgradnjom metroa u Beogradu, Moravskim koridorom, požarevačkim koridorom - naveo je Vučić.

Kazao je da uskoro treba da krene potpisivanje i radovi na prvoj deonici brze pruge Niš - Beograd od Ðunisa do Stalaća, kao i da moraju da počnu pregovori za obnovu barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Vučić je rekao da se gradi i autoput Ruma - Šabac i da je most kod Šapca već gotovo više od 73 odsto i da je počela gradnja prvih 4,5 km autoputa od Šapca do Loznice.

"Moramo da ubrzamo jer moramo da održimo stopu rasta i budemo među prvih pet zemalja u Evropi i ove godine, jer to nam omogućava da čuvamo napredak Srbije i obezbeđujemo veće plate i penzije. Uveren sam da ćemo zajednički uspeti da pobedimo sve nedaće i izazove i osiguramo nacionalni ponos zemlje i ekonomski prosperitet", naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)