"ZAUSTAVIĆEMO NEMAR U ŽELEZNICAMA" Momirović najavio oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd—Bar

Novosti online

05. 07. 2022. u 10:45

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd—Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.

ЗАУСТАВИЋЕМО НЕМАР У ЖЕЛЕЗНИЦАМА Момировић најавио оштре санкције против одговорних за квар воза на линији Београд—Бар

Foto: Fejsbuk/Vozom Kroz Crnu Goru

Prema njegovim rečima, nema opravdanja za greške i ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora i da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd - Bar.

- Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju. Uveli smo po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd—Bar, a putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši plazma. Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbiji i da naše mogu u slučaju potrebe da ide u Crnu Goru - naveo je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo

Prema njegovim rečima, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50% cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

- Ne ide ruku pod ruku vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju - istakao je ministar Momirović.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija pruge Beograd—Bar je u fazi ubrzanog planiranja. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo — Vrbnica — državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)