ERDOGAN ZADAO ROK OD 10 DANA: Turski predsednik namerava da reši pitanje izvoza žita iz Ukrajine

Novosti onlajn

05. 07. 2022. u 22:51

ANKARA će pokušati da u roku od sedam ili deset dana reši sa Moskvom i Kijevom pitanje organizovanja koridora za izvoz žita preko ukrajinskih luka, saopštio je turski lider Redžep Tajip Erdogan na pres-konferenciji sa italijanskim premijerom, prenosi „Dejli sabah“.

ЕРДОГАН ЗАДАО РОК ОД 10 ДАНА: Турски председник намерава да реши питање извоза жита из Украјине

Foto: EPA

Istovremeno je Erdogan istakao da Turska nema problema sa snabdevanjem žitom.

Turski predsednik je ranije izjavio da namerava da razgovara telefonom sa predsednicima Rusije i Ukrajine Vladimirom Putinom i Vladimirom Zelenskim o otvaranju koridora za izvoz žita iz Ukrajine .

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je prethodno kazao da problem otvaranja bezbednog koridora za izvoz žita iz Ukrajine treba rešavati uz poštovanje interesa i Moskve i Kijeva. Takođe je rekao da se razgovara o mehanizmu formiranja „žitnog koridora“ u Crnom moru uz učešće UN, Rusije, Ukrajine i Turske.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove