ZAHAROVA O PREHRAMBENOM SPORAZUMU: Uništio ga je Kijev sa Britancima

Novosti onlajn

30. 10. 2022. u 15:45

PREHRAMBENI sporazum je uništio Kijev, a tim procesom su rukovodili britanski eksperti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА О ПРЕХРАМБЕНОМ СПОРАЗУМУ: Уништио га је Кијев са Британцима

Foto Tanjug

- Prehrambeni sporazum su uništili Zelenski i njegovi teroristi, kojima su upravljali britanski stručnjaci, kako bi nuklearnoj uceni dodali i ucenu prehrambenim proizvodima - napisala je ona na Telegramu, komentarišući izjavu zamenika ministra inostranih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe o tome da Rusija, navodno, blokira isporuku žitarica.

Rusija je juče saopštila da obustavlja učešće u prehrambenom sporazumu zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja.

Pored toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasedanje Saveta bezbednosti UN.

Prehrambeni sporazum potpisan je 22. jula, a paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove