MINISTAR VESIĆ: Nema odlaganja za Moravski koridor

Tanjug

08. 12. 2022. u 00:47

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras, nakon učešća na “Regionalnoj look-up eko konferenciji” na Kopaoniku, da je kompnija “Behtel” koja gradi Moravski koridor potvrdila da će prva deonica tog auto-puta biti završena do kraja aprila naredne godine.

МИНИСТАР ВЕСИЋ: Нема одлагања за Моравски коридор

G.Šljivić

-Komapnija ‘Behtel’ je u razgovoru sa mnom i gospodinom Aleksandrom Antićem (direktor Koridora Srbije) rekla da stoji iza toga da će do kraja aprila biti završen deo od Pojata do Makršana, što je ispred Kruševca. Do kraja septembra biće završen deo do Koševa, znači biće priključen Kruševac i onda imamo još dve deonice. Od Adrana, što je već priključenje Kraljeva, prvi kvartal 2024. i onda ćemo imati poslednji deo između Koševa i Vrbe kod Kraljeva, što znači priključenje Terstenika i Vrnjačke Banje 2025. godine, izjavio je Vesić za Tanjug.

Foto P. Mitić

Goran Vesić

Naglasio je da, uprkos nekim aktuelnim kašnjenjima radova, odlaganja krajnih rokova za njihovo okončanje neće biti, a to je prvi kvartal 2025. godine.

Novosti

On je naglasio da je to prvi auto-put u Srbji koji se prostire pravcem istok-zapad i dodao da će on, uz Fruškogorski koridor, brzu saobraćajnicu ka Golupcu i još neke sprojekte koji su u planu, povezati potpuno Srbiju savremenim putevima, što je veoma važno za razvoj zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANCI GLAVNI KUPCI RUSKE SIROVINE: Isplivali podaci za 2023. godinu