"UKOLIKO NASTAVE BITI NERAZUMNI, MOJA DUŽNOST JE DA REAGUJEM": Sunak najavio stroge mere protiv sindikata

Novosti online

08. 12. 2022. u 17:44

PREMIJER Velike Britanije Riši Sunak izjavio je da će podržati "nove stroge zakone" protiv postupaka radnika u vezi sa štrajkovima, piše "Raša tudej".

УКОЛИКО НАСТАВЕ БИТИ НЕРАЗУМНИ, МОЈА ДУЖНОСТ ЈЕ ДА РЕАГУЈЕМ: Сунак најавио строге мере против синдиката

Foto: Shutterstock/Ilustracija

On je nagovestio i mogućnost potpune zabrane izlaska određenih radnika sa radnih mesta, nakon što je hiljade radnika hitnih službi najavilo štrajkove, zahtevajući veće plate usled rasta inflacije.

Sunak je upozorio da bi talas štrajkova u brojnim sektorima, uključujući zdravstvo i javni prevoz, mogao dovesti do velikih smetnji i obećao da će "učiniti šta god treba" da spreči zastoj rada u vitalnim industrijama.

- Ukoliko lideri sindikata nastave da budu nerazumni, onda je moja dužnost da reagujem kako bih zaštitio život i životna sredstva britanske javnosti. Otkako sam postao premijer radim na novim strogim zakonima radi zaštite ljudi od ovih smetnji - poručio je Sunak.

Komentari premijera usledili su dan nakon štrajkova najavljenih za 21. i 28. decembar, koji bi podrazumevali prekid rada više od 10.000 radnika hitnih službi.

Na pitanje da li razmatra zabranu štrajkova u hitnim službama, Sunak je odbio da isključi takvu ideju, ali je naglasio da će britanska Vlada "uvek biti razumna".

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere