VUČIĆ DANAS U NIŠU: Predsednik prisustvuje početku radova na izgradnji fabrike Palfinger

Novosti online

12. 09. 2023. u 07:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

ВУЧИЋ ДАНАС У НИШУ: Председник присуствује почетку радова на изградњи фабрике Палфингер

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Početak radova biće obeležen u Suvom Dolu, sa početkom u 10 sati, najavljeno je iz pres-službe predsednika.

Iz Gradske kuće u Nišu je saopšteno da će obeležavanju početka radova prisustvovati i gradonačelnica Niša Draga Sotirovski.

Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja. Koristi napredne tehnologije proizvodnje za mobilne kranove i sisteme podizanja. Kompanija planira da uloži više od 35,5 miliona evra u vrhunsku fabriku komponenti za internu proizvodnju. Proizvodna lokacija u Nišu će od 2024. godine igrati važnu ulogu u postizanju ambicioznih ciljeva Palfingera, navedeno je na sajtu kompanije.

Palfinger ima oko 12.500 zaposlenih, na više od 30 lokacija i mrežom prodaje i usluga sa oko 5.000 servisnih centara širom sveta. Kompanija je najavila da će proširiti svoju proizvodnu mrežu novom lokacijom u Nišu na, kako je navela, geografski idealnom mestu.

Mediji su ranije objavili da će u toj fabrici, koja bi trebalo da počne sa radom 2024, biti otvoreno oko 375 novih radnih mesta do 2027. godine.

BONUS VIDEO:

Posle četiri meseca predstavnici opozicije promenili mišljenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (233)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu