"LEPA VEST ZA NAŠE GRAĐANE" Mali: Oko 20 novih institucija i investitora želi saradnju sa Srbijom

Tanjug

12. 10. 2023. u 13:23

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da se Srbija na pravi način predstavila investitorima na Godišnjoj skupštini MMF-a i Svetske banke u Marakešu i da je samo na sastanku sa predstavnicima Banke Amerike (Bank of America) bilo oko 20 novih finansijskih institucija i investitora koji su zainteresovani za ulaganje i saradnju sa Srbijom.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ Мали: Око 20 нових институција и инвеститора жели сарадњу са Србијом

Foto: Instagram/ mali_sinisa

- Ogromno interesovanje investitora. I to je lepa vest za naše građane. U januaru smo emitovali jednu obveznicu i 10 puta je bila veća zainteresovanost investitora nego što smo mi tražili i to se potvrđuje i danas. Imao sam priliku da razgovaram na sastanku sa Bankom Amerike, gde je bilo oko 20 drugih institucija i investitora koji su zainteresovani da rade sa Srbijom - rekao je Mali.

Na pravi način smo predstavili našu zemlju i dodatno podigli zainteresovanost investitora u Marakešu, istakao je Mali.

On je kazao da je investitorima predstavio rezultate Srbije i da oni nisu imali šta da kažu, jer brojke sve govore o tome šta smo postigli.

Ministar finansija je naglasio da je veoma važno što nam ekonomija i dalje raste i što nam je javni dug pod kontrolom.

Takođe, zaposlenost je na rekordnom nivou, dok je nezaposlenost na rekordno niskom nivou, rekao je Mali i istakao da Srbije pri tome nije zaustavila nijednu investiciju, uprkos teškim globalnim uslovima.

BONUS VIDEO: MALI: Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!