PUTIN PRED ODLAZAK U PEKING: Glavna tema posete Kini biće inicijativa "Pojas i put"

Tanjug

13. 10. 2023. u 17:02

GLAVNA tema predstojeće posete Kini je saradnja u okviru inicijative "Pojas i put" kineskog predsednika Si Đipinga, saopštio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ПРЕД ОДЛАЗАК У ПЕКИНГ: Главна тема посете Кини биће иницијатива Појас и пут

Foto: Profimedia

-O putovanju u Kinu se dugo razgovaralo. Glavna tema je saradnja u okviru inicijative kineskog predsednika Si Đinpinga da se razgovara o njegovoj ideji "Pojas i put". Reč je o velikom događaju, rekao je Putin i napomenuo da se poslednjih godina ta inicijativa razvija i da je veoma aktivna i uspešna, prenosi RIA.

Ruski predsednik je napomenuo da će se takođe razgovarati i o o transakcijama u nacionalnim valutama.

-Rusija je, naravno, zainteresovana da razvijamo inicijativu velikog evroazijskog partnerstva, evroazijskog saveza. Sve to, zajedno sa našim kineskim prijateljima, povezano je u jednu celinu radi ostvarivanja zajedničkih razvojnih ciljeva, rekao je Putin.

On je dodao da ne isključuje mogućnost da osim Kine, poseti još neku zemlju.

-Za sada pokušavam da ne planiram ništa konkretno. Imamo mnogo aktuelnih pitanja kod kuće koja zahtevaju posebnu pažnju, rekao je Putin.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo