DETALJI O USVOJENOM BUDŽETU ZA 2024. GODINU: Oglasio se ministar Mali - "Garancija daljeg podizanja standarda građana, idemo dalje!"

Novosti onlajn

26. 10. 2023. u 11:30

NARODNA skupština Republike Srbije danas je usvojila Zakon o budžetu za 2024. godinu. Ministar finansija Siniša Mali nakon usvajanja budžeta oglasio se na svom Instagram profilu, gde se zahvalio građanima na podršci i izneo detalje o usvojenom budžetu.

ДЕТАЉИ О УСВОЈЕНОМ БУЏЕТУ ЗА 2024. ГОДИНУ: Огласио се министар Мали - Гаранција даљег подизања стандарда грађана, идемо даље!

Foto: Instagram/mali_sinisa

"Usvojeni budžet je garancija daljeg podizanja standarda građana i nastavka politike razvoja, on je nastavak započetih projekata, građevinskog i infrastrukturnog preporoda Srbije i raduje me što nas čeka još jedna godina u kojoj nijedan projekat neće biti zaustavljen.

➡️Uz maksimalnu likvidnost sa oko pet milijardi evra na računu, zaposlenošću na rekordnom nivou, niskom nezaposlenošću i očekivanim nastavkom visokog nivoa stranih direktnih investicija, budžet je odlična baza za sledeću godinu i sve moguće neizvesnosti koje ona može doneti.

➡️Budžetom je predviđeno januarsko povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru od 10 odsto, povećanje minimalne zarade od 17,8 odsto, kao i novo povećanje penzija od 14,8 odsto.

➡️Srbija je ekonomski potpuno stabilna, ekonomija raste i važno je što je u ovim teškim, kriznim godinama država pokazala zrelost da održi tu stabilnost i očuva ne samo privredni rast, već i da ispunjava osnovnu ulogu države, da bude podrška građanima i privredi.

Zahvaljujem se građanima na podršci i radujemo se novim uspesima Srbije!

Idemo dalje!", napisao je ministar Mali na svom zvaničnom Instagram profilu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)