DETALJI O USVOJENOM BUDŽETU ZA 2024. GODINU: Oglasio se ministar Mali - "Garancija daljeg podizanja standarda građana, idemo dalje!"

Novosti onlajn

26. 10. 2023. u 11:30

NARODNA skupština Republike Srbije danas je usvojila Zakon o budžetu za 2024. godinu. Ministar finansija Siniša Mali nakon usvajanja budžeta oglasio se na svom Instagram profilu, gde se zahvalio građanima na podršci i izneo detalje o usvojenom budžetu.

ДЕТАЉИ О УСВОЈЕНОМ БУЏЕТУ ЗА 2024. ГОДИНУ: Огласио се министар Мали - Гаранција даљег подизања стандарда грађана, идемо даље!

Foto: Instagram/mali_sinisa

"Usvojeni budžet je garancija daljeg podizanja standarda građana i nastavka politike razvoja, on je nastavak započetih projekata, građevinskog i infrastrukturnog preporoda Srbije i raduje me što nas čeka još jedna godina u kojoj nijedan projekat neće biti zaustavljen.

➡️Uz maksimalnu likvidnost sa oko pet milijardi evra na računu, zaposlenošću na rekordnom nivou, niskom nezaposlenošću i očekivanim nastavkom visokog nivoa stranih direktnih investicija, budžet je odlična baza za sledeću godinu i sve moguće neizvesnosti koje ona može doneti.

➡️Budžetom je predviđeno januarsko povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru od 10 odsto, povećanje minimalne zarade od 17,8 odsto, kao i novo povećanje penzija od 14,8 odsto.

➡️Srbija je ekonomski potpuno stabilna, ekonomija raste i važno je što je u ovim teškim, kriznim godinama država pokazala zrelost da održi tu stabilnost i očuva ne samo privredni rast, već i da ispunjava osnovnu ulogu države, da bude podrška građanima i privredi.

Zahvaljujem se građanima na podršci i radujemo se novim uspesima Srbije!

Idemo dalje!", napisao je ministar Mali na svom zvaničnom Instagram profilu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo