U PONUDI VIŠE OD 3.900 RADNIH MESTA: NSZ sutra organizuje virtuelni sajam zapošljavnja, nije kasno za prijave

B.B.

29. 11. 2023. u 10:39

ZA drugi virtuelni sajam zapošljavanja 89 poslodavaca je prijavilo 412 slobodnih pozicija, za čak 3.948 izvršilaca.

У ПОНУДИ ВИШЕ ОД 3.900 РАДНИХ МЕСТА: НСЗ сутра организује виртуелни сајам запошљавња, није касно за пријаве

Foto: NSZ

Trenutno je prijavljeno 3.500 kandidata, ali prijave traju i sutra tokom održavanja sajma - rekla je direktor Sektora za podršku zapošljavanju NSZ Neda Milanović.

Virtuelni sajam zapošljavanja, koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje i to korišćnjem inovativne tehnologije, biće održan sutra od 10 do 16 časova.

Prema rečima Milanovć, od početka godine održano je 58 sajmova zapošljavanja na kojima je  1.290 poslodavaca iskazalo potrebu za 15.533 izvršilaca.

- Učestvovalo je 42.858 nezaposlenih. Nakon učešća na sajmovima, zaposlenje pronašlo više od 7.500 ljudi - rekla je Milanović. -  Na Virtuelnom sajmu zapošljavanja mogu da učestvuju svi tražioci zaposlenja, bez obzira da li se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Registracija na web platformi je jednostavna, a svi koji su se registrovali kao korisnici dobijaju lični nalog za buduća pristupanja platformi.

Ona je ukazala da su slobodne pozicije za diplomirane inženjere građevinarstva, mašinstva, kontrole kvaliteta, bezbednosti na radu, elektro struke, kao i za procesne inženjere.

 - U oblasti IT  traženi su  sistem i senior softwer inženjeri - navela je ona. - Zatim, Računovođe, finansijski saradnici, vozači, saradnici u korisničkom centru, saradnici za prodaju osiguranja, CNC operateri, bravari, električari, zidari, tesari, armirači, radnici u proizvodnji, tekstilci, operateri u automobilskoj industriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!