SRBIJA PRVA U SVETU PO STOPI RASTA PRIHODA OD STRANIH TURISTA: Lane bilo 2,1 milion stranaca

G. V.

07. 02. 2024. u 14:44

Srbija je u prošloj godini bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista u odnosu na 2019. godinu, navodi se u najnovijem izveštaju turističkog barometra Ujedinjenih nacija (UN)

СРБИЈА ПРВА У СВЕТУ ПО СТОПИ РАСТА ПРИХОДА ОД СТРАНИХ ТУРИСТА: Лане било 2,1 милион странаца

Foto shutterstock.com

U 2023. godini je prema preliminarnim podacima Narodne banke Srbije, ostvaren je rekordan prihod od staranih turista u iznosu od 2,5 milijardi evra, što je za oko 80 odsto više u odnosu na 2019. godinu, navodi se na instagram nalogu Ministarstva turizma.

Ovom rezultatu je najviše doprineo trend povećanja stranih turista nakon pandemije, posebno u 2023. godini u kojoj je zabeležen 2,1 milion stanih gostiju, što je za petinu više nego godinu dana ranije.

Najbrže rastuće tržište u prošloj godini je bilo kinesko sa povećanjem broja dolazaka za 180 odsto, a ulazni trend turističkog prometa je prisutan i sa ostalih prioritetnih tržišta, pre svega iz zemalja okuženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo