IZVOZ PROŠLE GODINE VIŠE OD 40 MILIJARDI EVRA Mali: Efekti su vidljivi svakom građaninu (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

22. 04. 2024. u 11:36

SRBIJA je imala odličan februar, mesec u kojem je rast BDP-a iznosio čak 5,9%. Posebno ohrabruje činjenica da nam rastu sve grane privrede: industrija, proizvodnja, građevinarstvo, turizam, poljoprivreda i usluge. Gostujući u 'Jutarnjem dnevniku' RTS-a, ministar finansija Siniša Mali istakao je da je izvoz naše ekonomije u odnosu na početak prošle decenije uvećan čak četiri puta.

ИЗВОЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ВИШЕ ОД 40 МИЛИЈАРДИ ЕВРА Мали: Ефекти су видљиви сваком грађанину (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- To je najvažnija poruka za naše građane. Rastu nam sve privredne grane, što je osnova za dalji rast, za najstabilniji, najodrživiji rast u budućem periodu. Druga stvar je što je naš rast baziran na izvozu i na investicijama, za razliku od mnogo većih i snažnijih ekonomija - navodi ministar finansija i naglašava da je dovoljno uporediti ukupan izvoz danas sa izvozom od pre 11 ili 12 godina, na osnovu čega možete zaključiti koliko se dobro borimo sa krizom i koliko se brzo razvijamo, navodeći da Srbija u ovom trenutku gradi čak devet auto-puteva.

- Pre 11-12 godina imali smo ukupan izvoz od oko 11 milijardi evra, dok je izvoz naše privrede prošle godine bio više od 40 milijardi evra – četiri puta više u samo desetak godina. Što se tiče investicija, u ovom trenutku gradimo devet novih auto-puteva, brze saobraćajnice, brze pruge, škole – rekao je Mali.

Efekti svega o čemu je govorio ministar Mali vidljivi su svakom građaninu. Dovoljno je samo pogledati da je prosečna plata 2010. iznosila 331 evro, a do kraja 2027. će iznositi 1.400 evra.

BONUS VIDEO: ZAŠTO SADA I ZAŠTO NA SRBIJU? Ministar Mali o razlozima pritisaka na Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)