OGROMNO INTERESOVANJE ZA SRPSKE ŽELEZNICE: Kineski predstavnici obišli pogone fabrika "Goša" i "Želvoz" (FOTO)

Novosti online

19. 06. 2024. u 16:54

PREDSTAVNICI najvećeg kineskog proizvođača i remontera vagona, iz firme CRCC, obišla je juče farbike šinskih vozila "Goša" i "Želvoz".

ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СРПСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ: Кинески представници обишли погоне фабрика Гоша и Желвоз (ФОТО)

Foto: Želvoz

Predstavnici ove firme su prvo obišli pogone "Goše". Najveće interesovanje bilo za proizvodni program fabrike šinskih vozila, njene opremljenosti mašinama, opremom, infarstrukturom, sistemima za proizvodnju, kadrovskim potencijalom i tehnološkim procesom koji se izvodi u "Goši" prilikom proizvodnje novih teretnih vagona kao i prilikom remonta putničkih vagona.

Kineski predstavnici prepoznali su dugu tradiciju "Goše" u ovoj oblasti, a u prilog tome svedoči i činjenica da je ovo treća poseta predstavnika kineske kompanije CRCC, gde su iskazali ozbiljne namere da dođe do nekog vida kooperacije i saradnje između ove dve firne.

Foto: Želvoz/Goša

Inače, pomenuti predstavnici CRCC su specijalizovani za proizvodnju i remont teretnih vagona, a glavni cilj im je saradnja sa nekom domaćom srpskom fabrikom u Evropi radi omogućavanja plasiranja njihovih proizvoda na evropsko tržište.

Pored firme "Goša", predstavnici kineske firme posetili su i fabriku "Želvoz", a kako ističe njen generalni direktor Svetozar Bugarin, interesovanje kineskih kompanija naročito je poraslo nakon posete predsednika Sija Beogradu.

Foto: Želvoz

- Ovo je nastalo kao rezultat posete kineskoog predsednika Si Đinpinga gde su kineske firme koje se bave određenim vrstama biznisa, prvenstveno infrastrukturnim i proizvodnjom i remontom vagona dobili otvorenu opciju za saradnjom sa srpskim firmama. Kineska delegacija je osetila "Želvoz" gde su obišli sve pogone kompanije i bili vidno zainteresovani za naše mogućnosti u tehnološki proces, ali ovaj put na strani remonta vagona. Posebno ih je interesovao putnički program, a naročitu pažnju im je privukao proces remonta elektirčnih vozila, odnosno elektromotornih vozova - kaže Bugarin i dodaje da su se kineski predstavnici uverili da je "Želvoz" potpuno opremeljen za remont i rekonstrukciju svih tipova železničkih vozila uključujući i teretne vagone i specijalna vozila.

- Posebna zainteresovanost bila je oko remonta specijalnih voza "zato što je to specifično i podrazumeva određene ne samo mašinske kapacitete nego i intelektualne odnosno kvalifikovane ljude koji mogu da izvrše određene rekonstrukcije prema zahtevima kupaca" - objašnjava on.

Foto: Želvoz/Goša

On takođe navodi da firma "Želvoz" želi da ima starteškog partnera koji bi mogao da poveća proizvodne mogućnosti i "Želvoza" i "Goše" i da dovede nove tehnologije u procesu proizvodnje i remonta i teretnih i putničkih vagona.

Foto: Želvoz/Goša

Nakon posete, koja se završila na obostrano zadovoljstvo, kineski predstavnici su obećali da ovo nije samo jedan korak već ozbiljna akcija koja će u narednom periodu dovesti do saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru