GLOBALNI IT KVAR POKAZAO: Svet u strašnoj zavisnosti od SAD, Rusija imuna na haos

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 07. 2024. u 22:31

GLOBALNI tehnološki kvar sistema pokazao je opasnost od zavisnosti od SAD, a Rusija, koja je pod sankcijama, izbegla je haos, izjavio je francuski političar, lider partije „Patriote“ Florijan Filipo.

ГЛОБАЛНИ ИТ КВАР ПОКАЗАО: Свет у страшној зависности од САД, Русија имуна на хаос

Foto: Tanjug/AP

-Globalni kvar u radu 'Majkrosofta' izaziva globalni haos: aerodromi, železničke stanice, berze, banke, televizije, internet. Sve je na udaru! Iz Japana u Indiju preko Francuske, Australije, SAD i tako dalje. Naša zavisnost od centralizovanog američkog sistema, od te kompanije koju je osnovao Bil Gejts, je smrtonosna i u suprotnosti je sa svim principima nezavisnosti, bezbednosti i suvereniteta. Zahvaljujući međunarodnim sankcijama Rusija je izbegla haos koji je izazvao globalni kvar u radu 'Majkrosofta'. Pravi preokret: oni koji misle da su jaki su najslabiji, napisao je Filipo na mreži „Iks“.

U međuvremenu se oglasila ruska državna korporacija „Rosteh“.

-Kompjuterski kvar koji je pogodio ceo svet još jednom je dokazao da je ispravna totalna uvozna supstitucija softvera u Rusiji. Od prošle godine 100 odsto ruskih avio-kompanija je prešlo na ruski softver, ne zavise od stranog softvera i danas su nastavile sa letovima bez problema, saopštio je „Rosteh“.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)