SITUACIJA NA EVZONIJU SADA REDOVNA: Sistem pao na 15 minuta, zagušenje nastalo zbog priliva turista

G. V.

21. 07. 2024. u 14:36

KOLONA vozila, koja se tokom prepodneva napravila na graničnom prelazu Evzoni, počela je da se pomera i sada se turisti propuštaju po redovnoj proceduri. Problem je nastao zbog pada sistema.

СИТУАЦИЈА НА ЕВЗОНИЈУ САДА РЕДОВНА: Систем пао на 15 минута, загушење настало због прилива туриста

Foto: J.S.

Kako nam je rekao direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, kolege iz Grčke, koje su stupile u komunikaciju sa službenicima graničnog prelaza Evzoni, rekle su mu da je prekid u radu info sistema trajao samo 15 minuta u ranim jutarnjim časovima. Višesatno čekanje usledilo je zbog velikog priliva turista, ali problem je rešen do podneva.

Na kamerama su tokom jučerašnjeg dana pratili situaciju na graničnim prelazima i videli su da je najveće zagušenje bilo na Evzoniju, zbog čega su i pisali kolegama iz Grčke. U međuvremenu, stigle su nezvanične informacije od putnika da je problem sa padom sistema rešen.

- Dobio sam informacije da je saobraćaj krenuo da se odvija normalno. Čekalo se oko dva sata, ali su krenule gužve da se raščišćavaju. Na drugim prelazima se čeka oko sat vremena - rekao je Seničić.

Prethodno su turisti iz Srbije na Fejsbuk grupi "Grčka info" naveli da se graničnom prelazu Evzoni čeka tri i po sata, a da ništa bolja situacija nije ni na alternativnom prelazu Dorjan, gde se čeka sat vremena manje.

Iz Ministarstva za turizam i omladinu nezvanično su nam kazali da im se niko od putnika, koji su satima bili zarobljeni na graničnom prelazu Evzoni, nije javljao zbog ovog problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija