Centar za obuku vozača JKP GSP „Beograd“

Promo

01. 08. 2024. u 10:00

AKREDITOVANI Centar za obuku vozača u okviru JKP GSP „Beograd“ sprovodi seminare i obuke za sticanje Sertifikata o stručnoj kompentenciji profesionalnih vozača, kao i za unapređenje znanja radi produžetka kvalifikacionih kartica.

Центар за обуку возача ЈКП ГСП „Београд“

Foto: Promo

Centar je počeo sa radom marta 2021. godine i opremljen je savremenim nastavnim sredstvima. Seminare sprovodi tim predavača koji ima dugogodišnje iskustvo  i znanje u oblasti bezbednosti saobraćaja i realizuje različite vrste obuka. Pre svega, osnovnu obuka u trajanju od 140 nastavnih časova za sticanje Sertifikata o stručnoj kompetenciji kojim se potvrđuje početna kvalifikacija. Zatim, dodatnu obuku u trajanju od 35 nastavnih časova, kao i periodične obuke koje profesionalni vozači moraju da pohađaju kako bi stekli uslov za obnavljanje kvalifikacione kartice.

U Centaru za obuku profesionalnih vozača JKP GSP „Beograd“ trenutno se realizuju i seminari unapređenja znanja sledećih tema predavanja:

1.Aktuelni propisi iz oblasti transporta;

2.Radno vreme vozača, primena analognih i digitalnih tahografa;
3.Aktuelni problemi pri korišćenju tahografskog uređaja, neispravnosti i kazne za učinjene prekršaje;
4.Pravilno korišćenje vozila, utovar/istovar tereta u skladu sa bezbednosnim zahtevima;
5.Ponašanje vozača u vanrednim situacijama.

Program obuke vozača uključuje teorijsku, ali i praktičnu nastavu, što omogućava da se vozači upoznaju sa propisima u oblasti transporta, kao i pravilima ponašanja u cilju povećane bezbednosti u saobraćaju. Takođe, vozači imaju prilike da i praktično vežbaju na trenažerima, odnosno simulatorima digitalnih tahografa.

Centar za obuku vozača JKP GSP „Beograd“ je u prethodnom periodu  sarađivao sa više od 80 firmi. Samo u 2023. godini, uspešno je realizovano preko 350 seminara u okviru kojih je preko 7000 vozača je unapredilo svoje znanje. Pored saradnje sa pravnim licima Centar realizuje seminare i za fizička lica.

Svojim posvećenim i stručnim angažovanjem Centar za obuku vozača JKP GSP „Beograd“ doprinosi povećanju bezbednosti saobraćaja, pruža podršku profesionalnim vozačima i transportnim preduzećima i doprinosi zapošljavanju vozačkog kadra u oblasti javnog prevoza putnika i tereta.

Centar za obuku vozača

Adresa:    Dr Agostina Neta, 11 070 Novi Beograd
Tel:         +381 (0)11 366 4558
Mob/Viber:+381 (0)64 881 3526
e-mail:     centar.cpc@gsp.co.rs
web:        www.gsp.co.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU