VUČEVIĆ: Trudimo se da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu

Novosti online

26. 08. 2020. u 15:39

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević još jednom se sastao u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije „Shandong hi speed“ sa kojima je nastavio razgovor o potencijalnoj saradnji na realizaciji projekta koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja, odnosno, projekta izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu sa obilaznicom.

ВУЧЕВИЋ: Трудимо се да изградња новог моста у Новом Саду буде завршена у оптималном периоду

Foto: Ž. Knežević

Kako je Gradonačelnik naglasio, reč je o velikom infrastrukturnom poduhvatu čiji značaj prevazilazi okvire Novog Sada, te je veoma bitno da koordinacija svih aktera bude sa najvišim nivoom vlasti, kako bi se na taj način iznašla i najbolja rešenja.

Radna grupa u okviru koje su imenovani predstavnici Vlade Republike Srbije, APV, Grada, Fakulteta tehničkih nauka, ali i projektanskih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, angažovana je na upravljanju svim procesima i aktivnostima u vezi sa igradnjom četvrtog mosta, a Generalni projekat, koji je u završnoj fazi i čija se izrada očekuje do kraja septembra, definisaće vremenski okvir i druge tehničke odrednice za okončanje tog posla, nakon čega je moguće očekivati i zvanične ponude zainteresovanih kompanija.

- Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu. Grad je maksimalno angažovan oko te teme, a s obzirom na složenost investicije i na njen značaj, potreban je najozbiljniji pristup i precizno isplanirani i najsitniji koraci. Mi imamo formiranu Radnu grupu sačinjenu od predstavnika lokalne samouprave, pokrajinskih i republičkih organa, te u narednom periodu očekujemo ponude kompanija, a one sa najboljim ponuđenim uslovima će steći mogućnost da grade novi most. S obzirom na veliko prijateljstvo naše dve zemlje, ovaj projekat bi mogao biti još jedna u nizu potvrda dobronamernih relacija između Srbije i Kine i mi svakako imamo poverenje u naše kineske partnere u skladu sa dosadašnjim iskustvom – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predstavnici kineske kompanije izrazili su spremnost da ispoštuju zajedničke dogovore i posvete punu pažnju projektu, te da u saradnji sa gradskom upravom i Vladom Republike Srbije ova investicija bude ralizovana na najbolji mogući način ukoliko predlog njihovog projekta bude prihvaćen od strane Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!