Feljton

Vek Udruženja banaka Srbije

* Kako su Srbi svoju valutu nazvali dinarom? * Na koji način je u Dušanovom zakoniku regulisano štampanje novca * Kako je propala prva banka osnovana 1869. godine * Šta su radili Mihajlo Pupin i Nikola Tesla u Udruženju banaka? * Kako su komunisti ugasili sve banke Kraljevine Jugoslavije * Zašto niko nije hteo da kupi automobil na kredit

Tekstovi

FELJTON - KASICA ZA BUDUĆEG KRALJA: Banke su posebno negovale kult štednje kod dece

FELJTON - KASICA ZA BUDUĆEG KRALJA: Banke su posebno negovale kult štednje kod dece

ŠTEDNjA je mudrost trošenja. "Ko štedi taj vredi", ovo je samo deo reklamnih poruka kojima su nas proteklih decenija banke pozivale da im poverimo naše ušteđevine, kako bi bile na sigurnom, ali i kako bismo "oplodili" kapital. Nekada ovakav marketing imao je velike uspehe, ali je bilo i vremena u kojima su se pojavljivale piramidalne banke, koje su svojom propašću osim para ubijale poverenje građana u većinu finansijskih institucija.

06. 12. 2021. u 18:00

FELJTON - DETEKTIVI JURE DUŽNIKE: Svaki  kredit povlačio je za sobom veliki rizik

FELJTON - DETEKTIVI JURE DUŽNIKE: Svaki kredit povlačio je za sobom veliki rizik

ČETIRI godine nakon osnivanja Udruženja banaka, ova organizacija počela je da snažno zastupa interese svojih članica. Ubrzo su se odlučili da naprave interne novine, odnosno bilten u kojem bi svoje članove informisali o delanju Udruženja. Osim toga, trebalo je imati kompletnu informaciju o klijentu, odnosno zajmoprimcu, što je najvažnije u bankarskom svetu prilikom odobravanja kredita.

05. 12. 2021. u 18:00