ISPRAVNU VODU ZA PIĆE ČEKAJU 18. GODINA: Uz pesmu „Danas nam je divan dan“ održan peformans u centru Zrenjanina

B. GRUJIĆ

20. 01. 2022. u 18:24

PREDSTAVNICI Zrenjaninske akcije, uz slogan „Zrenjanin je žedan“ pevajući pesmicu „Danas nam je divan dan“ održali su svojevrsni performans ispred Gradske kuće u centru Zrenjanina.

ИСПРАВНУ ВОДУ ЗА ПИЋЕ ЧЕКАЈУ 18. ГОДИНА: Уз песму „Данас нам је диван дан“ одржан пеформанс у центру Зрењанина

Foto:B. Grujić

Povod je 18 godina od kako Zrenjanin nema ispravnu vodu za piće.

Kao što je poznato, voda sa prekomernom količinom otrovnog arsena, neispravnom za piće, proglašena je baš na današnji dan, 20. januara 2004. godine, a brojne generacije odrastale su bez mogućnosti da iz slavine popiju čašu ispravne vode za piće.

- Improvizovanom rođendanskom tortom od kartona, svećicama i pesmicom, želeli smo da ukažemo na 18 godina naših patnji, a ostaje da se vidi, sada kada je Fabrika vode prodata, da li će svi naši problemi biti rešeni - uglas su poručili predstavnici Zrenjaninske akcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)