SUD OSLOBAĐA, A KOMUNALCI SEKU: Božidar Caričić iz Ravnog Sela isključen sa vodovoda iako je dug osporen zbog viška arsena

Z. Rajić

11. 12. 2021. u 06:21

SUD mu je dosad dva puta dao za pravo da ne mora da plaća dug za vodu koja je proglašena neispravnom, ali Božidaru Caričiću, mašinskom tehničaru iz Ravnog Sela, radnici JKP "Komunalac" iz Vrbasa su ove sedmice isekli vodovodnu cev ispred kuće.

СУД ОСЛОБАЂА, А КОМУНАЛЦИ СЕКУ: Божидар Царичић из Равног Села искључен са водовода иако је дуг оспорен због вишка арсена

Prekinuta cev na ulici, Foto M. S.

Pre dve godine ih je u tome sprečio, zbog čega Osnovno javno tužilašto u Vrbasu protiv njega do danas vodi postupak, ali su komunalci ovog puta, kako kaže, to učinili bez ikakve najave i obaveštenja. Zatekao ih je ispred kuće kad su već uveliko bili "u poslu".

Caričić navodi da su policajci, koje je pozvao, rekli da "nemaju ništa s tim", a od presecanja cevi komunalce nisu uspeli da odvrate ni Dragan Bešević i Vuk Jeftović, dosadašnji i aktuelni sekretar MZ, kao ni bivši policajac Stevan Mišić. Oni su ih upozorili da ne smeju da "seku" vodu bez sudskog naloga i da nisu stručni da to rade, jer kopajući rizikuju da oštete telefonske i električne vodove, a posebno gasne cevi, što bi moglo da dovede do curenja plina i eksplozije.

- Pokazali su nalog JKP, na kojem se ne vidi ko je naredio da se obustavi isporuka vode, ni koja je visina duga, a nisu dali ni da potpišem taj papir. Polovina naloga, koja predstavlja izveštaj o obustavi, ostala je prazna - ističe Caričić.

Bez izveštaja o isporuci, Foto Z. R.

Pre dve godine je, rešenjima Osnovnog suda u Vrbasu i Višeg u Somboru, potpuno oslobođen duga za vodu za 2016. jer je ona u Ravnom Selu još od 2006. zabranjena za piće i kuvanje zbog osam puta većeg sadržaja arsena od dozvoljenog. Nedavno je sud u Somboru iz istog razloga odredio da plati samo desetinu duga za 2017. i deo 2018. godine - ukupno 179 dinara!

- Tužiću ih zbog ometanja poseda i ugrožavanja seoske imovine, jer cevi koje su isekli ne pripadaju njima, nego Mesnoj zajednici - rekao je Caričić.

Božidar Caričić, Foto Z. R.

NEMA VEZE S PRESUDAMA

U "Komunalcu" negiraju da je iskopčavanje vode Caričiću povezano s presudama u njegovu korist, za koje napominju da nisu konačne. Oni naglašavaju da neplaćanje vode, "koja nije za piće, ali može da služi za sve ostale potrebe", ugrožava funkcionisanje JKP i projekat poboljšanja vodosnabdevanja povezivanjem svih pet sela u opštini na vodozahvat u Vrbasu, gde je arsen u normalnim granicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)